
On neixen les nostres creacions
Fàbrica de cervesa artesanal Barcelona

La revolució de la cervesa va començar a Barcelona. On si no? Fent cervesa som uns màquines, i aquí és on tot pren vida. No és tan sols perquè som a l’aire lliure, és perquè es respira un ambient únic! Som la fàbrica de cervesa artesanal a Barcelona.
















Elaboració - Pas 1
Preparació de la matèria primera
• El malt s’aboca a la tremuja del molí en gra sencer i es mol just abans de l’elaboració per tal que es pugui transferir tot el seu poder organolèptic i enzimàtic.
• L’aigua es decolora, es descalcifica i s’osmotitza. Finalment, es mineralitza per adequar la composició química i el pH a la cervesa que difereix segons l’estil que elaborarem.
Una de les grans diferències entre la cervesa artesana i la industrial és que nosaltres emprem matèria primera de molta més qualitat i no utilitzem arròs, blat de moro, etc. (a no ser que formi part essencial d’algun estil específic) doncs el nostre objectiu no és reduir costos sinó optimitzar la qualitat. A més, utilitzem una varietat amplíssima tant de malt com de llúpols i llevats perquè la varietat és un dels nostres trets diferencials.

Elaboració - Pas 2
Elaboració del most
El procés de maceració comença amb el cereal barrejat i infusionat en el ‘mash & kettle tank’ amb aigua calenta, durant 60 a 120 minuts, activant els enzims naturalment presents al cereal que actuen sobre els sucres propis del malt, la maltosa, fent que el most adquireixi consistència. Aquest most és filtrat al ‘lauter tank’ per eliminar les parts més gruixudes del cereal en un procés que dura uns 120 minuts, i l’aigua i malt recirculen fins al punt òptim de filtrat.
Després, a l’ebullició durant 60-90 minuts en el ‘mash & kettle tank’ s’afegixen els llúpols per donar amargor i gust a la cervesa. Un cop acabada l’ebullició el most es transfereix a un tercer tanc, anomenat ‘whirlpool’, on un remolí separa les partícules sòlides, deixant-les reposar durant 30 minuts abans del refredament i oxigenació en camí als tancs de fermentació.

Elaboració - Pas 3
Fermentació
Un cop el most és traslladat als tancs de fermentació, s’hi afegeix el llevat, l’últim ingredient essencial que encara no havíem utilitzat. El llevat és un fong unicel·lular microscòpic, el qual s’encarrega de descompondre els sucres del most, especialment la maltosa, en una reacció anomenada catabolisme anaeròbic, produint alcohol i diòxid de carboni (CO2).
La durada d’aquest procés varia segons si es tracta d’una ale (cervesa de fermentació alta) o una lager (cervesa de fermentació baixa). En el cas d’una ale la fermentació pot durar al voltant de cinc dies, mentre que per a una lager pot estendre’s fins a quinze dies. És en aquest moment que el most, inicialment dolç, es converteix en cervesa amb el seu característic sabor i aroma. La fermentació és, per tant, la fase “màgica” on es dona vida a la cervesa.

Elaboració - Pas 4
Maduració
Després de la fermentació, comença una etapa de refinament on el temps és clau, la maduració. En aquest moment, baixem gradualment la temperatura del tanc i deixem reposar i madurar la cervesa entre 3 i 8 setmanes. És durant aquesta fase que la cervesa adquireix el seu caràcter distintiu i la seva complexitat organolèptica, mentre que les partícules més gruixudes en suspensió, com el llevat, el malt i el llúpol, van decantant per gravetat a la part fonda del tanc que, metòdicament purgat, va clarificant-se fins a obtenir una cervesa neta i brillant.
La cervesa produïda en processos industrials pot estar llesta en 72 hores, les nostres cerveses requereixen un temps mínim de cinc setmanes per a les ales i dos mesos i mig per a les lagers. “IF YOU RESPECT TIME, TIME WILL RESPECT YOU”.

Elaboració - Pas 5
Laboratori
Durant el transcurs de tot el procés d’elaboració es van prenent mostres tant del most com de la cervesa en diferents punts del procés. Aquestes mostres s’utilitzaran en l’etapa del Laboratori per a dur a terme anàlisis exhaustius. Aquests anàlisis avaluen una àmplia gamma de paràmetres per assegurar que el producte en desenvolupament coincideixi amb les nostres expectatives. En cas que es detectin desviacions, es prenen les mesures correctives adequades per garantir que la cervesa final coincideixi exactament amb els nostres estàndards de qualitat i gust.
Aquesta supervisió constant i ajustos asseguren que cada lot de cervesa que produïm mantingui la mateixa excel·lència i consistència que els nostres clients esperen i aprecien.

Elaboració - Pas 6
Envasat
L’envasat és una fase delicada on cada detall compta, ja que una petita distracció pot posar en perill el treball realitzat fins al moment. Hem de recordar constantment que la cervesa és un producte viu, no pasteuritzat, i que cal evitar el màxim estrès i oxidació.
Per assegurar-nos que la cervesa arribi al consumidor en les millors condicions, utilitzem màquines omplidores isobàriques. Aquestes màquines incorporen un sistema avançat conegut com a DPS (Double Pre-evacuation System). Aquest sistema treu l’aire de l’envàs i el substitueix per diòxid de carboni (CO2), un gas inert, a una pressió específica. A continuació, omplim l’envàs a contrapressió amb la nostra cervesa. Mitjançant aquest procés, evitem el contacte amb l’aire, reduint al mínim el risc d’oxidació i mantenint la qualitat de la cervesa.

Elaboració - Pas 7
Emmagatzematge
Després del procés d’envasat, la cervesa passa a la fase d’emmagatzematge. Per preservar les seves qualitats organolèptiques, la mantenim en una cambra frigorífica a una temperatura constant de 5°C. Aquesta temperatura òptima és fonamental per assegurar que la cervesa mantingui la seva frescor i caràcter. Evitar una sobrefermentació indesitjada i conservar els seus atributs de gust i aroma són els objectius principals d’aquest emmagatzematge.
Durant aquesta fase, la cervesa artesana, sent un producte viu, continua el seu procés de maduració de manera controlada. Aquesta cura minuciosa assegura que cada cervesa que surti de la nostra fàbrica arribi a les teves mans en les millors condicions possibles, garantint una experiència de tast excepcional.